Ridley Scott wil film maken over beruchte topkok

Ridley Scott is van plan een film te maken over de Britse topkok Marco Pierre White. De Alien-regisseur wil het drama baseren op de autobiografie The Devil in the Kitchen: Sex, Pain, Madness and the Making of a Great Chef uit 2008 van de roemruchte White. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De 52-jarige White werd in de jaren tachtig gezien als de enfant terrible van de Britse culinaire wereld. Op de kaft van het boek staat hij met verlopen hoofd, ongekamd haar en zelfs een sigaret in de mond. Ook was hij berucht om zijn tirades, waarbij de potten letterlijk door de keuken vlogen.

Toch wist hij met zijn revolutionaire kookkunsten, vooral afgekeken van de Franse en Italiaanse keukens, het Britse restauranteten naar een ander niveau te tillen. Hij was in 1982 was de jongste chef ooit die drie Michelinsterren verdiende. White was een van de grote inspirators van volgende chefs als Gordon Ramsay en Anthony Bourdain.

White besloot in 1999 echter dat hij alles op culinair gebied wel zo'n beetje had bereikt, dus verliet hij het restaurantwezen. Als gevolg leverde hij zijn Michelinsterren in, een unicum. Na zijn 'pensioen' werd White (mede)eigenaar van meerdere restaurants. Ook werd hij het gezicht van alledaagse keukenmerken als Knorr en Bernard Matthews Farms. Daarnaast was hij te zien in kookgerelateerde programma's als Hell's Kitchen, MasterChef Australia en Marco Pierre White's Kitchen Wars.


Ridley Scott wil film maken over beruchte topkok (Foto: Novum)