Philip Freriks ergert zich aan 'ouderenpartijen'

Philip Freriks vindt het vervelend dat mensen vanwege hun hogere leeftijd anders worden behandeld. "Speciale ouderenbladen, ouderenpartijen, vakanties voor senioren, ik moet er niets van hebben", zegt de 69-jarige presentator in het AD.

"Ik kan wel allerlei filosofische gedachten gaan formuleren over ouder worden, maar ik word een beetje moe van dergelijke neigingen en trends", legt Freriks uit. "Het ontstaan van die aparte belangenorganisatie voelt voor mij als teruggaan in de tijd."

De presentator, die sinds donderdag samen met Erwin Kroll te zien is in het programma Lekker Weertje, snapt wel waar die 'ouderenverzuiling' door komt. "Bepaalde mensen zijn bang voor hun AOW, voor het tornen aan hun verworvenheden en het imploderen van het zorgstelsel. Ze voelen zich gediscrimineerd." Freriks is daar zelf niet mee bezig. "Maar ik bevind mij dan ook in de positie dat ik me geen zorgen hoef te maken over mijn pensioen. Eigenlijk is dat het leuke aan 70 worden: ik heb de luxe dat ik niks tegen mijn zin hoef te doen. Ik kan nee zeggen."

De voormalige presentator van het achtuurjournaal weet dat ouder worden onvermijdelijk is. "Ik ben ook niet voortdurend met mezelf in gesprek: jongejonge, nu word ik 70. Geen zin in, ik zie wel wat er gebeurt." Freriks vindt het belangrijker dat hij gezond is. "Natuurlijk merk ik dat ik geen 20 meer ben, Maar ik hoef mezelf geen beperkingen op te leggen."