Passagierslijst ramptoestel openbaar

De lijst met de 298 inzittenden van het toestel van Malaysia Airlines dat donderdag neerstortte in Oekraïne is zaterdagmiddag vrijgegeven. De luchtvaartmaatschappij gaat nu ook uit van 193 omgekomen Nederlandse slachtoffers. Malaysia Airlines roept familieleden van de slachtoffers op contact op te nemen.

Op de lijst staan zowel de namen van de 283 passagiers als die van de vijftien Maleisische bemanningsleden. Onder de namen zijn onder meer die van reeds bekende slachtoffers, zoals PvdA-senator Willem Witteveen, aidsonderzoeker Joep Lange, de Volendamse muzikant Cor Schilder (beter bekend als Cor Pan) en de Amsterdamse aidsactivist Pim de Kuijer.

Malaysia Airlines laat op zijn website weten dat de maatschappij er met hulp van onder meer ambassades alles aan heeft gedaan om contact met de naasten op te nemen. Nog niet met alle familieleden is echter contact geweest. Het bedrijf heeft telefoonnummers in meerdere landen opengesteld waar familieleden en vrienden zich kunnen melden. In Nederland gaat het om het nummer 020-5216262.

Eerder ontstond verwarring over het precieze aantal Nederlandse slachtoffers, dat sinds donderdagavond steeds was opgelopen. In de laatste stand van zaken hebben 193 Nederlanders de dood gevonden, en 43 Maleisiërs. Eerder was dat 192 om 44. Het verschil komt door de dubbele nationaliteit van het slachtoffer.