Dertien arrestaties rond einde Vierdaagse

De politie heeft op de laatste feestavond rond de Nijmeegse Vierdaagse dertien personen aangehouden. De arrestaties vonden plaats voor vergrijpen als openbare dronkenschap, belediging, diefstal, vernieling en het niet kunnen tonen van een identiteitskaart. De politie kijkt tevreden op het verloop van de Vierdaagse terug.

Rond de Vierdaagse, waarvan dinsdag de eerste marsdag plaatsvond, werden ongeveer tweehonderd agenten in dienst. De Nijmeegse politie kreeg daarbij assistentie van agenten uit heel Nederland. Tijdens de traditionele Vierdaagsefeesten deden zich volgens de politie geen ernstige ordeverstoringen voor.

Op de terugweg van de feesten liepen 33 bestuurders tegen de lamp die te veel gedronken bleken te hebben. Bij de alcoholcontroles die op meerdere locaties werden uitgevoerd moesten drie personen hun rijbewijs ter plekke inleveren. Ook op de andere Vierdaagse-avonden werden alcoholcontroles gehouden.

In totaal bereikten 39.910 deelnemers aan het wandelevenement vrijdagavond de finishlijn. Dinsdag waren 43.013 van start gegaan.