Filipe Luis: "Groeien onder Mourinho"

Filipe Luis kan niet wachten om aan de slag te gaan bij Chelsea. De Braziliaan kwam over van Atlético Madrid en kijkt uit naar de samenwerking met José Mourinho.

"José Mourinho was een van de redenen die deze overstap makkelijk maakten. Hij is een geweldige coach, die overal waar hij heeft gewerkt prijzen wint, dus ik weet zeker dat ik onder hem ga groeien en dat mijn voetbal verbetert", zei de Braziliaanse linksback op de clubsite van Chelsea.

Filipe Luis (28) volgt Diego Costa van Atlético Madrid naar Chelsea. De verdediger is lovend over zijn teamgenoot. "Als Diego nog niet de beste spits ter wereld is, dan wordt hij dat binnenkort. Hij is een briljante speler met een groot hart", aldus de verdediger, die in het verleden op proef was bij Ajax.

"We hadden ook een geweldige verdediging bij Atlético en daarom denk ik dat Chelsea perfect is voor mij. Dit elftal denk ook eerst aan verdedigen. Dat maakt mijn werk makkelijker. Als je goed verdedigt, dan geeft je dat de kans om krachtig aan te vallen. Het belangrijkste is geen tegengoals krijgen."

Filipe Luis bereikte met Atlético Madrid de Champions League-finale en won de Spaanse landstitel. "Ik hoop een plaatsje hoger te eindigen in de Champions League en de Premier League wil ik dolgraag winnen. Chelsea is daarvoor de beste club: we hebben de beste manager en een geweldige selectie."