Van der Boom en Coldewijer stellen release's singels uit

Jeroen van der Boom heeft besloten om zijn nieuwe single nog niet uit te brengen. Verslaafd aan Jouw Liefde zou eigenlijk vrijdag uitkomen, maar dat vindt de zanger niet gepast vanwege de vliegtuigramp. "Iedereen zal begrijpen dat ik de primeur van een nieuwe single uitstel tot na het weekend", twitterde Van der Boom.

De 42-jarige zanger betuigt daarnaast zijn steun aan alle 298 slachtoffers, waaronder 173 Nederlanders. "Mijn gedachten gaan uit naar alle mensen die getroffen zijn door deze vreselijke ramp."

Ook Yvonne Coldewijer heeft de officiële release van haar nieuwe nummer uitgesteld. De zangeres en dj Sjeazy Pearl zouden vandaag hun officiële anthem voor de Amsterdamse Gay Pride uitbrengen. Dit is nu verschoven naar volgende week.

De dames dragen het liedje op aan de overledenen en nabestaanden. "De tekst van Listen: You were the One gaat over de kwetsbaarheid van de liefde. Liefde is naast het mooiste wat er is, ongeacht je geaardheid, afkomst, leeftijd ook het moeilijkst om openlijk voor uit te komen", zegt de zangeres in een verklaring.

"Een gebeurtenis als deze bewijst weer dat je altijd je liefde voor andere moet uiten en niet moet wachten, want dan kan het te laat zijn." Het nummer is vrijdag verscheen. Sjeazy Pearl is een van de de drie ambassadeurs van de Gay Pride, die van 26 juli tot en met 3 augustus duurt.