Belkin rijdt met rouwbanden vanwege vliegramp

De Nederlandse wielerploeg Belkin rijdt vrijdag de dertiende etappe van de Tour de France met rouwbanden. Daarmee wil de ploeg de slachtoffers van de ramp met het Malaysia Airlines-toestel eren. Dat heeft directeur Richard Plugge van de Nederlandse formatie op Twitter bekendgemaakt. "Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun familie en vrienden."

Ook Giant-Shimano toonde op Twitter al medeleven. "Onze gedachten zijn bij iedereen die door de MH17-tragedie is getroffen", schreef de ploeg. Renner Roy Curvers stelt geen woorden te hebben voor wat er gebeurd is. "Ongelooflijk dat dit soort dingen gebeuren in de wereld waar we in leven."

Op Twitter wordt veelvuldig gebruikgemaakt van het hashtag MH17, het vluchtnummer van de Boeing 777 die donderdag vermoedelijk uit de lucht werd geschoten in Oost-Oekraïne. Daarbij kwamen all 283 inzittenden en vijftien crewleden om. Onder hen waren 173 Nederlanders.

Ook elders in de sportwereld wordt geschokt gereageerd. De Spaanse oud-F1-coureur Jaime Alguersuari, hockeyster Lidewij Welten en oud-dressuuramazone Anky van Grunsven zijn onder hen die hun ongeloof en medeleven uitspreken.