Reddingswerkers vinden tweede zwarte doos

Reddingswerkers, politieagenten en zelfs mijnwerkers zijn bij Hrabove, in het oosten van Oekraïne, bezig de omgeving uit te kammen waar donderdag een toestel van Malaysia Airlines neerstortte.

Bij de crash kwamen alle 298 inzittenden van het toestel om het leven, onder wie 192 Nederlanders. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd, maar vermoed wordt dat het toestel door een raket getroffen is en vervolgens is neergestort.

De politie en reddingswerkers zijn al enige tijd bezig het gebied rond de rampplek uit te kammen, op zoek naar lichamen en resten van het toestel. Zij kregen vrijdagochtend versterking van mijnwerkers. Bij het dorp Rozsypne, op zo'n vier kilometer van de rampplek, zag een journalist van persbureau AP in een veld lichamen en lichaamsdelen liggen.

De tweede zwarte doos van het ramptoestel van Malaysia Airlines is vrijdag geborgen door de reddingswerkers. Dat meldt een cameraman van persbureau Reuters die ter plaatse is. Donderdag werd naar verluidt de eerste flight recorder al gevonden door lokale opstandelingen. Het is nog niet duidelijk waar de zwarte dozen naar toe gaan.