Militair Israël omgekomen bij grondoffensief

Een Israëlische militair is vrijdag om het leven gekomen bij het grondoffensief in Gaza dat donderdag werd ingezet. Dat heeft het Israëlische leger bekendgemaakt. Hoe de man precies om het leven is gekomen, is nog niet bekend.

Volgens Motti Almoz, woordvoerder van het Israëlische leger wordt onderzoek verricht naar de omstandigheden rondom de dood van de militair. De militair is het eerste slachtoffer aan Israëlische zijde sinds het grondoffensief in de Gazastrook donderdag werd ingezet.

Het ging er in de nacht van donderdag op vrijdag stevig aan toe. In een verklaring zei het Israëlische leger dat bij een reeks vuurgevechten veertien militanten zijn omgekomen. Het leger name bovendien raketlanceerinstallaties, tunnels en meer dan honderd andere doelwitten op de korrel. Sinds de start van het grondoffensief zijn vijftig raketten afgevuurd richting Israël.

Sinds de strijd vorige week oplaaide, zijn al meer dan vijftienhonderd raketten afgevuurd op Israël. Gevechtsvliegtuigen van het Israëlische leger hebben op hun beurt meer dan tweeduizend doelen in Gaza bestookt. Daarbij zijn meer dan 250 Palestijnen om het leven gekomen. Aan Israëlische zijde viel een burgerslachtoffer.