Nog geen uitsluitsel over wazig ritje Justin Bieber

Justin Bieber weet nog steeds niet hoe zwaar hij gestraft wordt voor zijn wazige ritje door Miami Beach. Advocaten van de zanger en de openbaar aanklager krijgen meer tijd om tot een schikking te komen. Op 5 augustus moeten beide partijen zich weer melden bij de rechter, zo werd woensdag besloten. De 20-jarige Bieber werd in januari gearresteerd in Miami Beach omdat hij reed onder invloed van drugs en medicijnen.

Zowel de aanklager als de verdediging vroeg woensdag om uitstel. Op 5 augustus denken beide partijen meer te kunnen zeggen over een eventuele schikking. "Mocht het nodig zijn, prikken we dan ook een datum voor een inhoudelijke behandeling", lichtte aanklager David Gilbert toe.

Achter de schermen wordt al maanden aan een schikking gewerkt. Bieber, die zich woensdag niet liet zien in de rechtbank, zou een eerder voorstel hebben afgewezen omdat hij geen zin heeft in onaangekondigde drugstests. Welke deal nu wordt besproken, is onduidelijk.

Bieber werd op 23 januari gearresteerd na wat aanvankelijk een illegale straatrace leek. Uit politieonderzoek bleek dat de Canadees niet aan het racen was in zijn Lamborghini. Een blaastest pakte gunstig uit voor Bieber. In een urinetest werden echter sporen van marijuana en Xanax, een middel voor behandeling van angststoornissen en depressies, aangetroffen.

De popzanger werd, net als zijn vriend r&b-zanger Khalil Amir Sharieff, opgepakt op verdenking van rijden onder invloed. Bieber verzette zich verbaal tegen zijn aanhouding, wat hem mogelijk extra straf oplevert. Bovendien had de zanger geen geldig rijbewijs op zak.

Nog geen week nadat Bieber in Miami Beach in de boeien werd geslagen, was hij in Toronto de pineut. Daar meldde hij zich eind januari omdat de politie hem zocht vanwege de mishandeling van een limousinechauffeur. Ook over die zaak is nog geen uitsluitsel.

In Miami buigt een rechter zich niet alleen over Biebers rijgedrag. Ook het gedrag van zijn bodyguards staat ter discussie. De spierbundels zouden geregeld in opdracht van de Canadees paparazzi onder handen nemen. Een van de fotografen stapte naar de rechter. In die zaak wordt Bieber binnenkort opnieuw verhoord.

Bieber werd als 15-jarig kereltje wereldberoemd dankzij video's die hij op Youtube plaatste. Usher ontdekte de Canadese tiener en hielp hem aan een platencontract. Bieber scoorde hits als Baby en Boyfriend, maar de laatste tijd is zijn populariteit tanende.