Real Madrid waardevolste sportploeg ter wereld

Geen enkele sportploeg in de wereld is zo veel waard als Real Madrid. Het prijskaartje van de Champions League-winnaar bedraagt volgens tijdschrift Forbes 3,44 miljard dollar, zo'n 2,54 miljard euro. Aartsrivaal Barcelona is met 3,2 miljard dollar, 2,37 miljard euro, de nummer twee. Manchester United is 2,08 miljard euro waard en staat derde op de lijst.

Na de drie voetbalclubs staat honkbalclub New York Yankees vierde. American Football-ploeg Dallas Cowboys is de nummer vijf.

Bayern München (zevende), Arsenal (zestiende), Chelsea (48e), Manchester City (49e) en AC MIlan (vijftigste) zijn de andere voetbalploegen in de lijst. Afgezien van Formule 1-renstal Ferrari op de 21e stek zijn er louter American Football-, honkbal-, basketbal- en ijshockeyploegen die volgens Forbes voldoende waarde hebben.

Basketbalploeg Los Angeles Clippers staat niet in de top vijftig. Als de voorgenomen verkoop aan ex-Microsoft-topman Steve Ballmer doorgaat, is de ploeg twee miljard dollar waard. Daarmee zou de ploeg direct gedeeld zesde staan.