Honderden vluchten uit Gaza

Honderden Palestijnse gezinnen zijn woensdag in Gaza op de vlucht geslagen. Moeders en kinderen sjokten huilend door de wijken Zeitoun en Shijaiyah in Gaza-Stad. De Israëlische autoriteiten hebben tienduizenden burgers in Gaza opgeroepen hun huizen te verlaten, vermoedelijk vanwege meer luchtaanvallen. Woensdag werden al dertig huizen bestookt.

Veel oudere kinderen droegen hun jongere broertjes en zusjes in hun armen of op hun rug. Veel mensen huilden en zagen er doodsbang uit. Volgens hulpdiensten zijn in negen dagen tijd 204 Palestijnen omgekomen door Israëlische bombardementen. Daarnaast zijn zo'n 1450 mensen gewond geraakt.

Israël waarschuwde ook de patiënten van een revalidatiekliniek te vertrekken. De directeur van het ziekenhuis heeft gezegd dat iedereen zal blijven. De patiënten zouden nergens hebben om heen te gaan en geen van hen kan zelfstandig lopen. Een raket sloeg vlakbij het gebouw in en veroorzaakte schade aan de tweede verdieping.

De beschietingen van Israël komen een dag nadat Hamas een Egyptisch voorstel voor een wapenstilstand afwees. In plaats daarvan schoot de organisatie meer raketten af op Israël, dat waarschuwde dat Hamas een hoge prijs zal betalen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft aangekondigd het offensief uit te breiden.