Legacy mode beschikbaar in Runescape

Jagex Games Studio, de makers van de MMORPG RuneScape, kondigt vandaag aan dat na een stemming met een overduidelijke uitslag 'Legacy Mode' wordt geïntroduceerd in de game. 

De ontwikkeling van deze Legacy Mode startte eerder dit jaar na de Power to the Players poll waar het tachtig procent van de stemmen kreeg. De introductie van de nieuwe modus, die een traditionelere look en oude stijl van gevecht gameplay biedt, is getest door spelers die er feedback op konden leveren.

"Power to the Players is een bijzonder succesvol initiatief geweest", aldus Phil Mansell, executive producer voor RuneScape. "Het heeft onze spelers de macht gegeven om in samenwerking met ons de beste versie van RuneScape te maken. Het heeft ons ontwikkelingsproces echt gedemocratiseerd en het heeft onze spelers de middelen gegeven om te beslissen hoe de game zich ontwikkelt. Sommige van die functies, zoals de Legacy Mode, zijn veranderingen die we oorspronkelijk niet hadden gepland, maar waarop spelers hebben gestemd om aan te geven hoe belangrijk het voor hen is. Dit heeft Legacy Mode bijzonder spannend voor ons gemaakt, omdat het laat zien wat mogelijk is als de community de macht krijgt om grote beslissingen te nemen over hun game. De nieuwe modus stelt spelers, met name onze ervaren spelers, in staat om deel te nemen aan de strijd in een stijl waarmee ze bekend zijn, terwijl ze nog steeds zij-aan-zij vechten met degenen die de voorkeur geven aan het snelle tempo van Evolution of Combat."

Power to the Players is een initiatief van Jagex, waarmee spelers toekomstige content in RuneScape kunnen vormgeven. Sinds de lancering eerder dit jaar hebben spelers meer dan 50 keuzes gekregen, van belangrijke content, zoals de verwachte Elf City-uitbreiding, tot kleinere verbeteringen om je het Runescape-leven gemakkelijker te maken.