[4daagse] Geen zorgen over warme weer

De organisatie van de Nijmeegse vierdaagse maakt zich geen zorgen over het warme weer de komende dagen. Volgens een woordvoerder wordt het de eerste dagen prima wandelweer. Hoewel de kans groot is dat het aan het einde van de week tropisch warm wordt, neemt de organisatie niet op voorhand extra maatregelen.

"We houden het weer goed in de gaten en mocht het heet worden, kunnen we daar snel op inspelen", aldus de woordvoerder. De organisatie plaatst extra waterpunten langs de route als dat nodig is. Ook kan de start worden vervroegd of de finish worden verruimd.

In 2006 zorgden temperaturen van boven de 30 graden voor grote problemen onder de deelnemers. Vijf wandelaars moesten worden gereanimeerd, van wie er twee overleden. Het was de eerste editie in de geschiedenis van het wandelevenement die voortijdig werd beëindigd. Ook tijdens andere jaren was er geregeld sprake van extreme hitte, meestal opgevangen door extra waterpunten en verzorgingsposten.

Vanmorgen is de Vierdaagse als vanouds weer van start gegaan in Nijmegen, met 43.013 mensen die hun startbewijs op hebben gehaald. Een half uur na de start was de eerste wandelaar ook alweer uitgevallen.