Cyprus heeft weer geld voor Songfestival

Cyprus wil volgend jaar weer meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Dat heeft CyBC, de nationale publieke omroep van Cyprus, bekendgemaakt. Dit jaar was Cyprus om financiële redenen niet van de partij. Om te bepalen wie de republiek volgend jaar vertegenwoordigt, organiseert CyBC een soort talentenjacht.

Een jury beoordeelt alle inzendingen, waarna twee halve finales, een herkansing en een finale volgen. Een vakjury en het publiek kiezen uiteindelijk wie naar het Eurovisie Songfestival wordt gestuurd. Wanneer de Cyprioten strijden om die eer, is nog niet bekend.

In 2013 nam Cyprus wel deel, maar Despina Olympiou slaagde er toen niet in met An Me Thimase een finaleplaats te veroveren. Geïnteresseerden kunnen zich, mits ze Cypriotische wortels hebben, tot 5 september melden.

De eindstrijd van het Eurovisie Songfestival vindt 16 mei plaats in Oostenrijk, dankzij de winst van Conchita Wurst. In de dagen daarvoor, op 12 en 14 mei, zijn twee halve finales. In welke stad het muziekfeest plaatsvindt, is nog niet bekend.