Motörhead komt weer naar Nederland

Motörhead komt eind dit jaar weer naar Nederland. De metalrockers verzorgen op 20 november een concert in Zwolle, maakte organisator Mojo dinsdag bekend. Kaarten voor de show in de IJsselhallen zijn vanaf vrijdagochtend te verkrijgen.

Motörhead, dat in 1975 werd opgericht, is momenteel druk aan het toeren door Europa. De heavymetalband zou dat maanden geleden al doen, maar moest zijn Europese tournee meermaals uitstellen vanwege de gezondheid van frontman Lemmy Kilmister.

Wat hem mankeerde liet Motörhead in het midden. Kilmisters gezondheidsproblemen zouden het gevolg zijn van zijn voorliefde voor verdovende middelen. Vorig jaar kreeg de rocker een pacemaker om zijn onregelmatige hartslag te corrigeren.

Dat de snoeiharde metal van Motörhead niet geheel zonder risico is, ondervond een Duitse fan aan den lijve. De 50-jarige man liep hersenletsel op door het veelvuldig headbangen op muziek van onder meer Motörhead. Ook in Zwolle kan het publiek weer wild met het hoofd schudden, vooral op materiaal van het nieuwste album Aftershock. Die plaat, het 21e studioalbum van de band, verscheen in oktober.