Hummels: "Geluk was aan onze zijde"

Duitsland veroverde zondag voor de vierde keer in de historie wereldkampioen. Verdediger Mats Hummels verklaart dat er ook een beetje geluk bij kwam kijken in de finale.

Hummels (25) zag teamgenoot Mario Götze zondagavond de winnende goal maken in de verlenging van de WK-finale tegen Argentinië. De Albiceleste kregen diverse kansen, met name in de reguliere speeltijd. Gonzalo Higuaín, Lionel Messi en Rodrigo Palacio stuitten op doelman Manuel Neuer.

Duitsland bleek net als in 1990 in een WK-finale te sterk voor Argentinië. Hummels roemt het collectief dat Die Nationalelf vormt. "Je kunt alleen wereldkampioen worden als je als een hecht team opereert", aldus de verdediger van Duitsland en Borussia Dortmund na de finale tegen Duitse media.

"Onze intenties waren duidelijk vanaf het eerste fluitsignaal. We hadden veel vertrouwen in onszelf en in een goed resultaat. Maar uiteindelijk heb je ook een beetje geluk nodig. Het geluk was aan onze zijde. We waren eigenlijk al bezig met de naderende strafschoppenserie", verklaart Hummels.

Na het laatste fluitsignaal lag de mandekker lange tijd op het gras. "Ik ben nog steeds in de zevende hemel. Maar ik ben eigenlijk nog te moe om echt feest te vieren. Ik denk dat de komende dagen het beseft doordringt wat wij hebben bereikt", besluit de mandekker, begeerd door onder meer FC Barcelona.