Messi: "We verdienden meer"

Lionel Messi hoopte zondagavond met de wereldbeker in handen te staan. Het mocht echter niet zo zijn, want Duitsland was na verlenging met 1-0 te sterk.

"We zijn al heel lang niet meer verder gekomen dan de kwartfinale en het feit dat we nu in de finale staan en de manier waarop we gespeeld hebben, moet ons trots maken", zegt Messi tegen Argentijnse media. "Maar we hebben meer verdiend, daarom zijn we bedroefd."

"De aanvallers misten de kansen die we kregen. Dat zorgt voor een pijnlijk gevoel, want we hadden het WK kunnen winnen." Volgens de linkspoot zat er weinig verschil tussen de twee ploegen. "Het doet echt pijn om op deze manier te verliezen. We waren dicht bij. Dit was een enorme kans, maar we konden het niet afmaken."

Messi maakte op het WK een aardige indruk, al liet hij niet zijn spel zien uit zijn beste jaren bij Barcelona. Dat had niks met zijn fysiek te maken, aldus de aanvaller. "Ik ben lichamelijk oké en dat geldt voor alle spelers bij ons. Maar het feit dat we een dag later speelden dan Duitsland speelde ons wel parten."

"Daarnaast won Duitsland al in de eerste helft van Brazilië en speelden wij een verlenging tegen Oranje. Op dit niveau is één extra rustdag al een enorm verschil."

Naar het volgende WK wilde Messi nog niet kijken. "Ik heb geen idee of ik daar bij ben. Momenteel ben ik met deze wedstrijd bezig. Dit doet pijn en dat vergeet je niet zomaar." De dribbelaar werd overigens nog wel gekozen tot beste speler van het WK. "Dat betekent nu niet veel. Ik wilde de wereldbeker mee naar huis nemen en dat is niet gelukt."