Duitse media euforisch na historische titel

In navolging van de Duitse spelers en staf zijn ook de Duitse media euforisch na het veroveren van de wereldtitel. "We zijn wereldkampioen", kopt de sportkrant Bild in koeienletters, met op de achtergrond een enorme wereldbeker. Die Welt is ook in de zevende hemel. "Na 1954, 1974, 1990 keert de meest begeerde voetbaltrofee terug naar Duitsland."

Zo overtuigend als de halve finale ging, zo stroef verliep de eindstrijd tegen Argentinië, schrijft Kicker. Het magazine spreekt van een dramatische finale. "Het was een ongelooflijk zware strijd voor het team van Joachim Löw. In niets kwam het spel overeen met dat van de voorstelling tegen Brazilië. De uiteindelijke zege in verlenging was misschien gelukkig, maar niet onverdiend."

Die Welt spreekt van een historische titel. Duitsland is immers het eerste Europese land dat wereldkampioen wordt op Zuid-Amerikaanse bodem. Mogelijk is het het begin van een nieuw tijdperk. "Joachim Löw kan optimistisch over de toekomst zijn. Er zit nog veel rek in deze ploeg."

Ook Löw zelf kan op lof rekenen. De trainer kreeg in Duitsland veel kritiek, omdat zijn ploeg in de voorgaande toernooien steeds in de eindfase sneuvelde. "Löw was niet koppig", schrijft Die Welt. "Hij ging voor de spiegel staan, veranderde van tactiek, verfriste de staf en heeft nu succes. Dit moet hem persoonlijk veel voldoening geven."