Bondscoach Sabella: "Duitsland had voordeel"

Alejandro Sabella was logischerwijs erg teleurgesteld na het verlies van de WK-finale. De Argentijns bondscoach vond dat tegenstander Duitsland een voordeel had.

"Ik ben erg bedroefd", zegt de keuzeheer tegen diverse media. "Maar er is ook trots op mijn elftal. Maar het blijft ongelooflijk jammer dat we het toernooi niet konden winnen, ondanks dat we er zo dicht bij waren."

"We hebben tegen een team gespeeld dat een dag extra rust had. Bovendien had Duitsland de wedstrijd tegen Brazilië al voor rust gewonnen en moesten wij een dag later een verlenging spelen. Duitsland had dus voordeel", vervolgt Sabella zijn verhaal.

"Maar deze spelers zijn een voorbeeld voor het hele land door het geweldige toernooi dat we hebben gespeeld. We groeiden echt in het toernooi en hebben er tot het laatste moment voor gevochten. Wij waren met vlagen beter en Duitsland was bij vlagen beter. Deze wedstrijd kon beide kanten op."

Of Sabella aanblijft als bondscoach, kon hij niet zeggen. "Ik wil op dit moment bij de spelers zijn en met hen praten. Zij moeten nu getroost worden. Daarna kijken we verder."