Zondebok Fred is helemaal klaar met Brazilië

Fred heeft dinsdag tegen Duitsland mogelijk zijn 39ste en laatste interland voor Brazilië gespeeld. De aanvaller is alle kritiek meer dan zat.

"Ik ben wel klaar met de selectie", zei Fred zondag volgens het ANP in de Braziliaanse media. In de troostfinale tegen het Nederlands elftal zat Fred negentig minuten op de bank. In de voorgaande zes WK-duels van de Goddelijke Kanaries kreeg hij wel telkens speelminuten.

Fred speelde een teleurstellend toernooi en met name tegen Duitsland werd hij uitgefloten door het thuispubliek. "Ik begrijp het niet. Als team win je samen en verlies je samen. Het is toch allemaal niet alleen mijn schuld?"

Zelfs toen Fred tegen Oranje op de bank zat, riep dat felle reacties van sommige supporters op. Volgens de speler van Fluminense speelde Brazilië best een aardig toernooi. "Alleen in de laatste twee wedstrijden waren we niet goed genoeg.''

Vorig jaar was Fred op de Confederations Cup nog één van de uitblinkers bij de thuisploeg. Hij scoorde vijf keer, waarmee hij samen met Fernando Torres topscorer van het toernooi werd. De Gouden Schoen ging naar de Spanjaard, omdat hij minder speelminuten had gemaakt.