Schippers: "Er zit nog meer in"

Dafne Schippers liep gisteren in Glasgow twee Nederlandse atletiekrecords uit de boeken. De 22-jarige sprintster en meerkampster liep eerst de 100 meter in 11,03 seconden en haalde hiermee vijf honderdste af van de oude toptijd van Nellie Cooman uit 1986. Daarna verbeterde ze op de dubbele afstand met 22,34 seconden haar eigen toptijd met een honderdste.

Op de website van atletiekfederatie IAAF liet een vrolijke Schippers optekenen: "Ik ben zo blij met deze twee races. Natuurlijk was ik wel wat vermoeid na de eerste afstand, maar ik weet dat ik soms sneller kan lopen als ik vermoeid ben. Ik ben 22 en heb een Diamond Leaguewedstrijd gewonnen. Dat is niet normaal."

Met de toptijd op de 200 meter klopte Schippers onder meer wereldtopper Allyson Felix met een honderdste. "Dat zijn niet de minsten tegen wie ik liep. Om dan met zo'n klein verschil te winnen, is wel heel leuk. Zeker ook omdat ik als meerkamper niet gewend ben om heel veel races te lopen."

Ook de 100 meter liep zeer goed. "Ik wist wel dat het er aan zat te komen. Alleen had ik dit seizoen op de 100 meter nog geen goede race gelopen. Nu wel. Dan is het fijn dat het lukt. Maar in beginsel ben ik meer gemaakt voor de 200. Ik kom pas wat later op snelheid. Dan is de 200 een mooie afstand om dat nog even vast te houden."

Wat Schippers op het Europees kampioenschap atletiek in Zürich zal gaan doen weet ze nog niet, zo laat de Nederlandse de NOS weten. "Ik twijfel nog of ik de meerkamp ga doen, of toch de 100 en 200 meter. Die beslissing maak ik aanstaande maandag op basis van mijn gevoel." De sprint lijkt haar in ieder geval wel een interessante keuze. "Ik weet dat er nog meer in zit."