Minder bezoekers op eerste dag Vierdaagsefeesten

De eerste dag van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen heeft zaterdag minder bezoekers getrokken dan vorig jaar. Dat meldt de Stichting Vierdaagsefeesten zondag. Overdag was het erg druk, maar 's avonds waren er minder bezoekers.

De organisatie denkt dat de troostfinale die het Nederlands elftal speelde op het WK in Brazilië er wellicht iets mee te maken heeft. "Hoewel ook veel bezoekers ervoor kozen om de wedstrijd gezellig in de stad op groot scherm te volgen."

De politie spreekt zondag van 'een gezellige drukte', maar laat weten desondanks zaterdagavond en -nacht zeventien personen te hebben aangehouden. Vier daarvan worden verdacht van mishandeling. Een verdachte was vermoedelijk onder invloed van drugs en gedroeg zich zo agressief dat agenten pepperspray tegen hem moesten gebruiken.

Verder zijn twee mannen aangehouden die een gestolen bromfiets bij zich hadden. De overige arrestaties werden verricht voor openbare dronkenschap, belediging, het verstoren van de openbare orde en het overtreden van de Wet wapens en munitie.

Een ander incident dat de feestelijkheden ontsierde, was een steekpartij voor de ingang van het Valkhofmuseum. Een 19-jarige man uit Arnhem raakte daarbij gewond. De verdachte zou, in het bijzijn van nog een andere man, vier vrouwen hebben laster gevallen. Toen de man daar iets van zei kreeg hij een klap en daarna werd hij gestoken. De dader verdween vervolgens in de menigte. De politie is naar hem op zoek.

De Nijmeegse Vierdaagse gaat dinsdag voor de 98e keer van start.