Scolari kijkt met trots terug

Felipe Scolari kijkt met trots terug op het WK voetbal dat hij heeft afgewerkt met Brazilië. De bondscoach kreeg veel kritiek over zich heen na de 1-7 oorwassing door Duitsland in de halve finale van het WK. De troostfinale tegen Nederland had voor een ommekeer moeten zorgen, maar ook gisteravond stonden de Brazilianen al vroeg op een ruime achterstand.

"Het was een gelijkwaardige wedstrijd, maar Nederland had meer mazzel. We speelden niet slecht. Of ik nu mijn biezen ga pakken als bondscoach? Dat is nog niet gezegd. De president van de Braziliaanse bond gaat daarover. Voor het WK hebben we afgesproken dat ik, of we nou winnen of verliezen, me beschikbaar zal stellen."

Scolari heeft de dreun tegen Duitsland allang weer verwerkt, vertelt hij op een persconferentie. "Ik heb drie WK's meegemaakt en ben telkens bij de laatste vier geëindigd. Ik won één keer, verloor twee keer. Zo is voetbal. Ik denk geen moment meer na over wat er op dit WK is gebeurd."

"De nederlaag tegen Duitsland is, zoals iedereen weet, historisch. Zo ruim is er nog nooit verloren. Maar we moeten niet meer achterom kijken. De laatste twee toernooien zijn we niet zo hoog geëindigd als op dit WK. Dat is dus een compliment naar de ploeg en mij."