Vlaar toch nog blij met derde plek

Ron Vlaar kon de teleurstelling tegen Brazilië snel weer omzetten naar tevredenheid. Het duel om de derde plaats op het WK voetbal in Brazilië werd door Nederland met 3-0 gewonnen. Al na zestien minuten zat Oranje in een zetel, door een benutte strafschop van aanvoerder Robin van Persie en een goal van middenvelder Daley Blind.

"Ze hebben wel een tikkie gehad", zei Vlaar na afloop van de wedstrijd voor de camera's van de NOS. "We wisten wel dat ze zouden komen en druk zetten. Gelukkig komen we in de derde minuut al op voorsprong. Het had ook rood moeten zijn voor Brazilië."

Voor Oranje was het achteraf niet al te moeilijk om zich op te laden voor de troostfinale, ondanks de teleurstellende uitschakeling in de halve finale tegen Argentinië. "Hiervoor moet je mentale weerbaarheid hebben. Het is een fantastisch voorbeeld hoe we dit opgepakt hebben."

"We hebben twee keer 120 minuten gespeeld. Een compliment naar de ploeg. We hebben geen goals weggegeven tegen steeds betere tegenstanders. De bronzen plak geeft een fijn gevoel."

Vlaar speelde een opvallend toernooi en zou daardoor zomaar kunnen vertrekken bij zijn club Aston Villa. "Geen idee", zegt hij. "Ik meld me 2 augustus gewoon op de club. Ik weet verder van niks.