Cliff Bleszinski maakt BlueStreak

Na Cliff Bleszinski's spannende aankondiging van een aankondiging, is er nu dan eindelijk meer informatie over zijn project. Zijn volgend game wordt een free-to-play sci-fi arena shooter genaamd BlueStreak. De uitgever wordt het Koreaanse Nexon, bekend van MapleStory.

Bleszinski werkt samen met Arjan Brussee, mede-oprichter van Guerrilla Games. Daarnaast hebben ze twee ontwikkelaars aangenomen die beiden werkten bij Neversoft (ondertussen gefuseerd met Infinity Ward).

Modden en zelfgemaakte arena's komen zeker naar het spel, maar deze functionaliteit is waarschijnlijk niet aanwezig bij de launch. Boss Key wil er eerst voor zorgen dat ze een solide game neerzetten zodat meer mensen het spel gaan spelen. Zo kan er een hechte community ontstaan.

Over microtransacties is nog niet veel bekend. Het team gaat wat experimenteren om te zien wat het beste werkt zonder daarbij de community te beschadigen. Bleszinski heeft nog nooit gewerkt aan een free-to-play game en is nu vooral aan het kijken naar games die het volgens hem goed doen, zoals League of Legends. Grote kans dus dat de microtransacties om cosmetische items gaan draaien.

BlueStreak draait om de skills van de speler. Een speler die écht goed is moet boven anderen uitstijgen en zal bijna niet te verslaan zijn door minder goede spelers. De wapens zijn allemaal makkelijk om op te pikken, maar je moet precies weten hoe en waar je ze het beste kunt gebruiken om de beste speler te worden.

De eerste concept art van BlueStreak is ook al tevoorschijn gekomen.

BlueStreak