Zoekactie naar brugspringer Nijmegen

De politie in Nijmegen heeft zaterdagavond uren gezocht naar een man die van de Waalbrug was gesprongen. Tot dusver heeft de zoekactie niets opgeleverd, zegt een woordvoerder. Het incident gebeurde kort nadat er al een vrouw van de Waalbrug was gesprongen.

De man sprong rond 18.00 uur in een rode zwembroek van de brug van enkele tientallen meters hoogte. De politie neemt gezien zijn kleding aan dat hij wilde gaan zwemmen, maar dat is niet zeker.

De vrouw werd direct na haar sprong door omstanders uit het water gevist. Ze werd vervolgens naar een ziekenhuis gebracht maar bleek ongedeerd. Of de twee elkaar kennen en of er een verband is tussen de twee sprongen, is niet duidelijk.

De politie houdt er rekening mee dat de man al uit het water is. "Maar voor hetzelfde geld ligt hij nog altijd in het water. Dan zou hij vanwege de stroming inmiddels al kilometers verder kunnen zijn."

In Nijmegen zijn zaterdag de Vierdaagsefeesten begonnen, in aanloop naar de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag van start gaat.