Messi: "Alle records inleveren voor WK-zege"

Lionel Messi mist nog één belangrijke trofee in zijn prijzenkast: de wereldtitel. De Argentijnse wereldster staat zondag met zijn land tegenover Duitsland in de WK-finale.  Messi en Argentinië schakelden woensdag Oranje uit op weg naar de finale in Rio de Janeiro. De Albiceleste was bij de penaltyserie koelboediger dan het Nederlands elftal.

Messi benutte één van de strafschoppen. De teller van de aanvoerder van Argentinië staat dit WK voorlopig op vier doelpunten. De 3-voudig Wereldvoetballer van het Jaar hoopt de Zuid-Amerikaanse grootmacht in het land van aartsrivaal Brazilië aan de wereldtitel te helpen. "Ik zou al mijn persoonlijke records willen inleveren om wereldkampioen te worden", zei de 27-jarige Messi tegen Bild.

"Ik win liever de wereldtitel dan de Ballon d'Or. Wereldkampioen worden is het mooiste wat er is als voetballer. Als jongetje droomde ik daar al van en die droom is nooit verdwenen. Ik heb mijn teamgenoten bij Barcelona Xavi, Iniesta en Piqué gevraagd hoe het is om de wereldbeker in ontvangst te nemen."

"Ze zeiden dat het ongelooflijk is. We gaan er zondag alles aan doen om de droom van Argentinië werkelijkheid te laten worden", aldus Messi. Teamgenoot Javier Mascherano kijkt ook uit naar de eindstrijd in Maracana. "Nog één duel te gaan. We gaan de strijd aan met alles wat we in ons hebben."