Robben genomineerd voor Gouden Bal

Arjen Robben is in de race om tot beste speler van het WK te worden verkozen. De Nederlandse vleugelaanvaller staat op een shortlist van tien kandidaten voor de Gouden Bal, zo maakte de FIFA vrijdag bekend.

Na het WK zal de opvolger van de Uruguayaan Diego Forlán bekend worden gemaakt. Robben is de enige genomineerde Nederlander. Vier jaar geleden in Zuid-Afrika eindigde Wesley Sneijder als tweede.

Robben was tijdens de mondiale titelstrijd in grootse vorm. Toch kon hij uitschakeling van Oranje in de halve finale niet voorkomen. Argentinië was woensdag na strafschoppen te sterk.

De Zuid-Amerikanen zijn met drie spelers goed vertegenwoordigd op de lijst. Het gaat om Lionel Messi, Ángel di María en Javier Mascherano. De andere finalist Duitsland vaardigt liefst vier spelers af: Mats Hummels, Toni Kroos, Thomas Müller en Philipp Lahm.

De Colombiaan James Rodríguez, met zes goals vooralsnog topscorer van het toernooi, en de Braziliaan Neymar completeren het tiental. De in 1982 geïntroduceerde Gouden Bal werd nog nooit door een Nederlander gewonnen.