Kuijt: "Wil later geen spijt hebben"

Dirk Kuijt gaat er alles aan doen om zaterdag toch met de bronzen medaille te staan. De multifunctionele speler speelt wellicht zijn laatste duel op een groot toernooi.

"Natuurlijk ben ik ook teleurgesteld dat we zondag niet in de finale staan. Maar tegelijkertijd kunnen we wel trots zijn op datgene wat we dit WK met het team hebben gepresteerd", begint Kuijt zijn verhaal aan OnsOranje. "Daarom moeten we dit toernooi gewoon goed afsluiten en voor die derde plek gaan."

Hoe groot de teleurstelling ook is na de uitschakling tegen Argentinië, de knop moet om. Zestien jaar geleden had Oranje ook al de kans om derde te worden op het WK, maar destijds ging Kroatië er met het brons vandoor.

"Ik kan me nog herinneren dat de jongens in 1998, toen zij op het WK in Frankrijk die troostfinale in Parijs tegen Kroatië lieten lopen, daar achteraf grote spijt van hadden. Dat gevoel wil ik later niet hebben. Daarom moeten we gewoon derde worden."

Daley Blind wil eveneens aan de sportieve plicht voldoen. "Achteraf was het een prachtig WK en we gaan nog voor de derde plek", aldus de Ajacied. "We moeten als team karakter tonen zodat we het WK met een overwinning afsluiten. Je gaat altijd voor het hoogste. Zo zijn we dit toernooi ook gestart, ondanks dat de verwachtingen bij veel mensen laag waren. Ik ga niet ergens naartoe als ik niet denk dat ik kan winnen."