Büttner: "Teleurgesteld in Van Gaal"

Alexander Büttner had graag met Oranje op het WK gespeeld. De linksback zag de voorbije weken dat aanvaller Dirk Kuijt als vleugelverdediger werd ingezet in Brazilië. Büttner had lange tijd goede hoop op een uitverkiezing voor het Nederlands elftal. De Doetinchemmer werd niet uitgenodigd door bondscoach Louis van Gaal.

De vleugelverdediger, die deze zomer Manchester United verruildde voor Dinamo Moskou, zat ook niet bij de voorselectie.  De oud-speler van Vitesse zag dat Oranje het WK begon met Daley Blind als linksback, maar dat ook aanvaller Kuijt die positie bezette. "Ik wil niet over andere voetballers praten, want ik gun iedereen het allerbeste en ik geniet van de wedstrijden van Oranje", zei Büttner tegen de Gelderlander.

"Ik ben fan. Maar als ik zie hoe de linksbackpositie wordt ingevuld, dan weet ik dat ik dat ook had gekund. Ik sta met Manchester United in de kwartfinale van de Champions League tegen Arjen Robben en wordt man van de wedstrijd", aldus de linksback, die twee seizoenen onder contract stond in Engeland.

"Ik ben teleurgesteld in Van Gaal, omdat ik nooit een kans heb gekregen", besluit Büttner, die via Dinamo Moskou wel een plek wil afdwingen in het Nederlands elftal. Na het WK begint Guus Hiddink als bondscoach. Van Gaal gaat aan de slag bij Manchester United, de oud-werkgever van Büttner.