Mel Gibson heeft medelijden met Shia LaBeouf

Mel Gibson heeft erg te doen met zijn collega Shia LaBeouf. "Als ik hem zo zie, met zo'n zak over zijn hoofd, dan heb ik medelijden met die arme knul", zegt Gibson in een interview met filmsite Indiewire. "Ik denk dat hij lijdt. Waarom zou hij het anders doen?"

LaBeouf zorgde in februari voor nogal wat opschudding toen hij op de rode loper van het filmfestival in Berlijn verscheen met een zak over zijn hoofd, met de tekst 'Ik ben niet meer beroemd'. Vorige maand werd de acteur in een theater in New York gearresteerd tijdens een voorstelling van Cabaret. Bij zijn arrestatie zou hij de agenten hebben bedreigd en een van hen een 'poot' hebben genoemd.

"Het is nogal makkelijk om met je vinger te wijzen en meteen te oordelen", gaat de dertig jaar oudere Gibson verder. "Ik weet zeker dat hij door een zeer pijnlijke periode gaat met persoonlijke problemen. Daar moet hij iets mee, maar ik denk wel dat het hem lukt. Hij komt er wel. En ik vind hem ook echt goed."

Gibson weet waarover hij spreekt. De ooit gevierde acteur, met grote successen als Mad Max en Lethal Weapon, en twee Oscars voor Braveheart, heeft zijn eigen portie relletjes wel gehad in Hollywood. Zo werd hij meermaals vastgelegd tijdens het bedreigen van politieagenten en deed hij zeer racistische en antisemitische uitspraken. Dat is een van de redenen dat veel filmmakers niet meer met hem willen werken.

Op de vraag waarom er de laatste jaren geen grote films met Gibson verschijnen, antwoordt hij simpel. "Ik heb geen zin meer om steeds mijn eigen geld in een film te steken", zegt de acteur die 25 miljoen dollar uit zijn eigen zak stak in The Passion of the Christ. "Ik moet denken aan mijn pensioen en ik vind het tijd dat iemand anders dat risico maar eens neemt. Daarbij zou het wel eens leuk zijn als iemand anders genoeg in mij geloofde om mij in de hoofdrol te casten. Volgens mij zijn mijn acteerkwaliteiten nog steeds aanwezig."