Huntelaar: "Hele sfeer is nu weg"

Als invaller van de nagenoeg onzichtbare Robin van Persie kon ook Klaas-Jan Huntelaar niet zijn stempel drukken op het spel van Oranje in de halve finale.

De ervaren spits kwam in de verlenging als derde invaller binnen de lijnen voor de aanvoerder van Oranje, maar kon zijn heldenrol van de wedstrijd tegen Mexico niet herhalen. Vanaf de middellijn zag hij ploeggenoten Ron Vlaar en Wesley Sneijder een strafschop missen.

Nu de finale niet langer haalbaar is, wacht zaterdagavond een ontmoeting met Brazilië. Huntelaar benadrukt dat Nederland die krachtmeting met de gastheren graag als winnaar wil afsluiten. "Als je op het veld staat, wil je altijd winnen", zo vertelt hij de NOS.

"Maar de hele sfeer is nu weg, denk ik. De energie die in het toernooi zat, voel je in één keer in de bodem verdwijnen. Maar nogmaals, als je op het veld staat wil je derde worden, geen vierde. Daar gaan we alles voor geven."

Huntelaar was aangewezen om als vijfde een strafschop te nemen, maar hoefde niet in actie te komen vanaf elf meter. Argentinië had alle vier de strafschoppen benut, en kon niet langer ingehaald worden.

Toen Vlaar aanstalten maakte om de eerste strafschop te nemen had Huntelaar nog een goed gevoel over de kansen van Oranje. "Qua statistieken win je normaal gesproken een penaltyserie als je begint. We hadden er een goed gevoel bij na de laatste serie, maar het kan natuurlijk misgaan."