Vrouwen worden geil van appels

Nu pas is duidelijk waarom Eva zich zo simpel liet verleiden in het (voormalige) paradijs tot het plukken van de verboden vrucht: appels maken vrouwen namelijk geil! Een heus Italiaans wetenschappelijk onderzoek onder 731 vrouwen heeft dit onomstotelijk aangetoond.

De dames varieerden in de leeftijd van 18 tot 43 jaar. Na een kort vragenlijstje over hun appelconsumptie en andere eetgewoontes werden de vrouwen in twee groepen verdeeld: een groep die regelmatig appels naar binnen werkt en een groep die dat nauwelijks doet.

Wat bleek? De appelkauwende groep was stuk meer tevreden over hun seksleven dan de appelloze groep. Vrouwen in die groep waren seksueel actiever en hadden een duidelijk hoger libido. De wetenschappers hebben hier meteen een verklaring bij bedacht: appels bevatten polyfenolen, oestradiol en antioxidanten. Naar het schijnt zijn dit gezonde stoffen voor de flamoes. Dit vanwege het stimuleren van de bloedcirculatie en de vagina wordt als klapper op de vuurpijl ook nog eens vochtig door eerdergenoemde stoffen. Punten voor de appel.

Wie geen appels blieft kan overigens ook chocolade of rode wijn gebruiken als afrodisiacum, daar zijn dezelfde stoffen in te vinden.

Het uiterst leuke en nuttige onderzoek is met frisse tegenzin gedaan door het Archives of Gynecology and Obstetric. De resultaten en bevindingen zijn hier te vinden.

Het is trouwens niet helemaal duidelijk of de heren en dames wetenschappers rekening hebben gehouden met de mogelijkheid dat liefhebbers van de oudste beweging sowieso wat meer appels eten en dat de causaliteit wellicht andersom is: copuleren doet appels eten.