Geen cel meer voor moeder die dochter prostitueerde

Een vrouw uit Hardinxveld-Giessendam die haar 8-jarige dochter op internet aanbood voor seks met pedofielen hoeft niet terug de gevangenis in. Ze kreeg donderdag een onvoorwaardelijke celstraf van elf maanden, maar die zat ze al uit in voorarrest. De rechtbank in Dordrecht sprak van een 'bijzonder ernstige, schokkende en verwerpelijke zaak'.

De rechters, die ook negentien maanden voorwaardelijk oplegden, achten de moeder schuldig aan een poging tot mensenhandel, koppelarij en betrokkenheid bij kinderporno. Dat ze met haar man pedofielen in de val wilde lokken, zoals ze verklaarde, vindt de rechtbank 'volstrekt ongeloofwaardig'. De man werd eerder al veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.

De man en vrouw hadden schulden en probeerden wat bij te verdienen door hun dochter aan pedofielen te 'verkopen'. Zes mannen hadden interesse, van wie er twee ook naaktfoto's van het meisje ontvingen. Een van de mannen had er vijftienduizend euro en een auto voor over om seks met het kind te hebben. Hij kreeg eerder een jaar celstraf.

Zover kwam het uiteindelijk niet, omdat de onderhandelingen voortijdig mislukten. Bovendien kwam de zwager van de vrouw erachter wat de twee van plan waren. Hij schakelde uiteindelijk de politie in.

De 46-jarige vrouw ontliep eerder een straf omdat ze door de politie was gehoord zonder dat daar een advocaat bij was. De rechtbank verklaarde het OM daarom niet-ontvankelijk. Het gerechtshof in Den Haag bepaalde in maart dat de vrouw alsnog mocht worden vervolgd.