Negen jaar cel voor Groningse kinderverkrachter

Voor het ontvoeren en verkrachten van twee meisjes van 4 en 6 jaar moet een 40-jarige man uit het Groningse Westerlee negen jaar de cel in. De Groningse rechtbank veroordeelde de pedoseksueel donderdag. Het Openbaar Ministerie had tien jaar cel geëist.

De man trok in oktober in Delfzijl een 4-jarige kleuter die aan het spelen was zijn auto in. Het kind werd een uur later in Appingedam gedropt. Een wandelaar trof het verwarde meisje aan, dat bleek te zijn verkracht.

Onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) wees uit dat het dna-materiaal op de onderbroek van het slachtoffer overeen kwam met dna-materiaal uit een verkrachtingszaak in 2011. Toen werd een 6-jarig meisje huilend aangetroffen op het trottoir in Stadskanaal.

Ze vertelde dat ze door een man een auto was ingetrokken en naar een bos was meegenomen. Daar had de man gedreigd haar hartje met een mes uit haar lijf te snijden als ze niet zou doen wat hij wilde. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat het kind was verkracht. Dna-materiaal op de kleding van het slachtoffer werd opgeslagen in de databank van het NFI.