Nooddijken aangelegd in Limburg na wateroverlast

Waterschap Roer en Overmaas brengt donderdag nooddijken aan langs de Roer in het Limburgse Vlodrop om wateroverlast voor omwonenden van de rivier tegen te gaan. De nooddijken bestaan uit zandzakken, big bags en folie.

In Limburg is in twee dagen tijd net zo veel regen gevallen als normaal in de hele maand juli. Het peil van de Roer is daardoor stijgende. De regen van de afgelopen dagen is 'extreem' geweest, meldt het waterschap. Desondanks hebben de beken en regenwaterbuffers de hoeveelheid neerslag 'goed' verwerkt. "Een aantal buffers zijn overgelopen en beken zijn buiten de oevers getreden", aldus Roer en Overmaas.

Het waterschap houdt de komende uren, omdat nog meer regen wordt verwacht, de vinger aan de pols zodat snel kan worden ingegrepen als dat nodig is. Verwacht wordt echter dat de regen die dondermiddag- en avond valt niet voor extra overlast gaat zorgen. Toch gaat Roer en Overmaas op pad om beken en buffers te inspecteren om te zien of aanvullende maatregelen nodig zijn.

Hevige regenval heeft woensdagavond- en nacht voor overlast gezorgd in Limburg. Op meerdere plekken kwamen straten blank te staan en liepen kelders onder.