Lokaal zomerse temperaturen, daarna kans op onweer

Het belooft donderdag een dag met zomerse temperaturen te worden. De natte en frisse periode van de afgelopen dagen wordt afgesloten en de zon schijnt volop, meldt weeronline.nl. In de loop van de middag neemt de kans op onweersbuien echter toe.

Het kwik loopt op tot 21 graden in Zeeland en tot 29 graden in Groningen. Dat is op sommige plaatsen zo'n 10 graden warmer dan afgelopen week, toen meer dan de normale maandhoeveelheid neerslag viel.

Vooral de ochtend en de middag verlopen zonnig. Er waait een zwakke wind uit het noordoosten. Gedurende de namiddag ontstaan in het zuidoosten en oosten van het land stapelwolken, die kunnen uitgroeien tot onweersbuien. Daarbij is kans op hagel en windstoten tot 75 kilometer per uur. In het noorden en westen blijft het waarschijnlijk droog, voorzien de meteorologen.

Vrijdag belooft het opnieuw zomers warm te worden. Ook dan begint de dag zonnig, maar kunnen in de loop van de middag pittige regen- en onweersbuien voorkomen. De temperatuur loopt dan op tot 22 graden aan de Zeeuwse kust, tot 29 graden in het oosten van het land. In het weekend verandert weinig, al kan zondag wel regenachtig worden.