Duitse sterkhouder twijfelgeval voor finale

Terwijl Nederland nog rouwt om de uitschakeling tegen Argentinië, is Duitsland volop bezig met de voorbereiding op de finale. Het is nog maar de vraag of trainer Joachim Löw zondagavond tijdens de eindstrijd kan beschikken over Mats Hummels. De steunpilaar in de defensie van Die Nationalelf moet het aanstaande treffen met Argentinië mogelijk missen als gevolg van een knieblessure.

Tijdens de halve finale tegen Brazilië (7-1 winst) van dinsdagavond kwam Hummels slechts 45 minuten in actie. In de rust liet hij zich vervangen met knieklachten, en na afloop gaf hij toe dat hij al enkele dagen lang hinder ondervond van het gewricht.

"Iedereen maakt het goed, behalve Hummels, die krijgt verdere verzorging", zo onthulde assistent-bondscoach Oliver Bierhoff in gesprek met ARD. "Het zijn voorzorgsmaatregelen. We verwachten dat hij de finale zal kunnen spelen."

Hummels hoopte dat zijn klachten vanzelf zouden verdwijnen. "Ik had er al meerdere dagen last van. Maar dinsdag was de eerste keer dat de pijn niet wegging tijdens de warming-up. Tijdens de wedstrijd werd het steeds erger."

Aangezien Duitsland halverwege al met 5-0 voorstond, kon Hummels het zich permitteren om in de kleedkamer achter te blijven. "Ik nam de beslissing, om te voorkomen dat ik iets zou breken. We zullen zien wat het precies is. Het is niet iets kleins, maar ik verwacht niet dat mijn inzetbaarheid voor zondag in gevaar komt."