Sabella: "We hebben geschiedenis geschreven"

Waar Nederland wakker wordt met een kater, hangen in Argentinië de vlaggen uit. Bondscoach Alejandro Sabella is trots op de prestaties van zijn team.

De 59-jarige keuzeheer kon zijn emoties maar moeilijk in bedwang houden tijdens de bloedstollende halve finale tegen Nederland. Nadat zijn ploeg de strafschoppenserie dankzij missers van Ron Vlaar en Wesley Sneijder winnend had afgesloten, kon hij zijn geluk niet op.

"Ik ben enorm gelukkig, om verschillende redenen", stak hij van wal tijdens een persconferentie. "Ik ben gelukkig voor de spelers, voor de staf, voor heel Argentinië, voor mijn familie en voor iedereen die betrokken is geweest bij het team. We hebben geschiedenis geschreven."

Nederland en Argentinië toonden zich stugge tegenstanders, en lieten elkaar weinig ruimte om kansen te creëren. Sabella reageerde door naarmate de wedstrijd vorderde drie aanvallers in te brengen.

"De spelers worden aangemoedigd om zelf beslissingen te maken tijdens de wedstrijd, als dat goed voelt. Het was buitengewoon vermoeiend voor ze om alle ruimtes te bestrijken, maar ze gaven nooit op. Daarom hebben we drie aanvallers in het veld gebracht", aldus Sabella.

Voorts kwam de ervaren bondscoach te spreken over de andere halve finalisten, Brazilië en Duitsland. "Vanuit voetbaloogpunt heb ik voor twee landen enorm veel respect: Brazilië en Duitsland. Duitsland is altijd machtig geweest op fysiek, tactisch en mentaal vlak. Ze hebben fantastische spelers gehad als Rummenigge, Overath, Beckenbauer en anderen."