Ronaldo: "Brazilië moet nu derde worden"

Volgens Ronaldo is Brazilië het aan zijn stand verplicht om de troostfinale winnend af te sluiten. De fans hebben in zijn ogen nog een zege tegoed.

Brazilië leefde vol vertrouwen toe naar de halve finale tegen Duitsland, maar van dat vertrouwen was na dertig minuten voetbal niets meer over. De gastheren werden volledig overlopen en stonden binnen een half uur op een 5-0 achterstand. Uiteindelijk liep Duitsland nog uit naar 7-1.

Ronaldo, die tot overmaat van ramp werd voorbijgestreefd door Miroslav Klose in de alltime topscorerslijst van het WK, zag de vernedering van Brazilië niet aankomen. Hij roept de spelersgroep op om zich te revancheren in de troostfinale.

"De Selecão heeft een extreem hoge prijs moeten betalen voor alle fouten die de ploeg gemaakt heeft. Nu is de ploeg het aan zijn stand verplicht om de strijd om de derde plaats te winnen", zo wordt de voormalige spits geciteerd door A Bola.

Woensdagavond zal blijken tegen welke ploeg Brazilië het moet opnemen in de strijd om de derde plaats. De gastheren kruisen zaterdagavond de degens met de verliezer van het treffen tussen Nederland en Argentinië.

Pelé kijkt alvast een stapje verder vooruit. De legendarische aanvaller richt het vizier alvast op het volgende WK, dat in Rusland zal plaatsvinden. "Ik heb altijd gezegd dat het voetbal vol verrassingen zit", schreef hij via Twitter. "Niemand verwachtte dit resultaat. Laten we de zesde wereldtitel in Rusland winnen."