Bewaker Robben: "Arjen is geen vechter"

Martin Demichelis doet het strijdplan van Argentinië alvast uit de doeken. De Argentijnen willen Oranje, en met name Arjen Robben, hard aanpakken.

Volgens Demichelis ligt de sleutel tot succes besloten in het beteugelen van het grootste wapen van het Nederlands elftal: Robben. De 33-jarige verdediger kent de aanvaller uit Bedum goed, aangezien zij enkele jaren geleden beiden bij Bayern München onder contract stonden.

Op basis van zijn ervaringen met Robben denkt Demichelis de juiste strijdwijze te kennen. "Hij houdt niet van fysiek contact, dus we moeten hem laten voelen dat we er zijn. We moeten onder zijn vel kruipen", zo liet hij Clarín optekenen.

"We moeten agressief zijn, en de Nederlanders laten kennismaken met de Argentijnse passie, vooral bij Robben. Hij is een fenomeen en het is belangrijk om te weten welke kant hij uit gaat, maar hij gaat nooit over het randje. Hij is geen vechter."

Achteroverleunen zou de doodsteek kunnen zijn voor Argentinië, meent Demichelis, die pleit voor een aanvallende speelwijze. "Je moet hem aanvallen, want hoe meer ruimte je hem geeft, hoe dichter hij bij het doel komt, en hoe minder ruimte voor fouten je hebt."

Ook Louis van Gaal is geen onbekende voor Demichelis, die onder de Nederlandse oefenmeester zijn basisplaats verloor en verkaste naar Málaga. Ondanks die voorgeschiedenis heeft hij veel bewondering voor Van Gaal.

"Ik was geïrriteerd toen hij me buiten de ploeg hield, maar ik heb altijd erkend dat hij op voetbalgebied de beste is, vanwege zijn ideeën en de wijze waarop hij die ideeën implimenteert. Dat heeft hij dit WK laten zien."