God gebruikt aubergine als postdienst

Het almachtige en alwetende wezen dat verantwoordelijk is voor de creatie van het heelal, het universum en alles, heeft weer eens van zich laten horen. Dit keer heeft de overweldigende entiteit zijn aanwezig kenbaar gemaakt door in Baton Rouge, Amerika, zijn naam te laten verschijnen aan de binnenkant van een aubergine.

Keurig gespeld, uiteraard in het Latijnse alfabet, was het woordje GOD gevormd door de zaadjes aan de binnenkant van de plant. De kok die de aubergine net opgesneden had stond paf. De man kon niets anders dan het een 'wonderlijke aanblik' noemen.

Uiteraard is Jermarcus Brady, zoals de kok heet, een religieus man. En anders had hij dat stante pede wel geworden. In het verleden heeft zijn geloof hem door moeilijke tijden geholpen en de man denkt dat dit de manier van God is om te laten zien: "hee, ik besta echt". Brady noemt zijn versie van een kosmische schepper "het enige waar ik altijd op aan kan". Consequentie is wel dat de gelovige voorlopig geen aubergines meer durft te snijden.

Voor God is het niet ongewoon om mensen een bericht te sturen via eerdergenoemde plant. In 2007 gebeurde in Pennsylvania hetzelfde toen een vrouw een aubergine opensneed. In 2012 deed men dezelfde ontdekking in Amman te Jordanië. Alleen hier betrof het de concurrent van de enige echte god, ene Allah.