Sabella: "Messi is beter dan Robben"

Alejandro Sabella vindt dat niet Nederland, maar Argentinië de beste speler van het toernooi in de gelederen heeft. De halve finale van het WK tussen Nederland en Argentinië betekent dat Arjen Robben tegenover Lionel Messi komt te staan.

"Robben is een grote speler en buitengewoon belangrijk voor Nederland. Maar Lionel Messi is de beste van iedereen", sprak bondscoach Sabella in de aanloop naar het duel.

Sabella beseft wel dat Robben moet worden afgestopt. "Hij brengt je uit je evenwicht, zeker in een-tegen-eensituaties. We zullen hem goed in de gaten moeten houden en weinig ruimte moeten geven, zodat hij geen gas kan geven. Als hij echt op snelheid is, krijg je hem amper meer van de bal."

"In het voetbal gaat het om de juiste balans tussen aanvallen en verdedigen", vervolgt Sabella. "De eerste verdediger is een aanvaller, de eerste aanvaller is een verdediger. Ik denk dat we op dat gebied vooruitgang hebben geboekt. We nemen het op tegen een sterk aanvallend team en we zullen van goede huizen moeten komen."

"We zullen moeten afwachten wat voor wedstrijd Nederland wil spelen. Ze kunnen aanvallend of wat verdedigender spelen. Ze kunnen op de counter spelen, maar zijn ook goed aan de bal", aldus de 59-jarige Argentijn. Messi scoorde in Brazilië dit toernooi al vier keer, terwijl Robben drie keer scoorde in de groepsfase. Nederland en Argentinië trappen woensdag om 22.00 uur af.