Offensief Israël eist 25 levens

Het grootschalige offensief van Israël in de Gazastrook heeft inmiddels aan zeker 25 mensen het leven gekost. Het gaat om de grootste Israëlische militaire operatie in het Palestijnse gebied in bijna twee jaar. De luchtaanvallen zijn bedoeld om Hamas vleugellam te maken en raketbeschietingen vanuit Gaza op Israël te voorkomen.

Opstandelingen in Gaza vuurden dinsdag en dinsdagnacht raketten af op Jeruzalem en Tel Aviv, terwijl Israël zijn troepen langs de grens positioneerde in afwachting van een eventueel grondoffensief. Het Israëlische leger liet weten belangrijke doelwitten van Hamas te hebben getroffen, waaronder commandocentra en raketlanceerinstallaties.

De Palestijnse strijders zouden ongeveer 160 raketten op Israël hebben afgevuurd, waaronder een die de noordelijke stad Hadera bereikte. Zo groot was het bereik van de opstandelingen tot dusverre niet. Het Israëlische leger nam 150 doelwitten in Gaza onder vuur.

Palestijnse medische hulpdiensten deelden mee dat er 25 doden zijn gevallen.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei op televisie dat raketbeschietingen op Israëlische gemeenschappen niet worden getolereerd.