Scolari: "Ergste dag uit mijn leven"

Bondscoach Felipe Scolari heeft naar eigen zeggen de ergste dag uit zijn leven achter de rug. Dat zei hij na de 7-1 nederlaag tegen Duitsland. Na een half uur spelen stond er al 5-0 op het scorebord.

"Dit is de ergste dag uit mijn leven", zei Felipão na afloop op de persconferentie. "We vragen om vergiffenis na dit resultaat. We willen onze fans bedanken voor hun support, zelfs na de nederlaag."

Na de oorwassing neemt Scolari alle verantwoordelijkheid op zich. "Ik ben verantwoordelijk voor dit catastrofale resultaat. Ik maakte de keuzes. Ik was verantwoordelijk. Wat vandaag is gebeurd had weinig te maken met hoe we speelden. We verloren de controle, dat is niet normaal. Dit is onze grootste nederlaag ooit, maar we zullen er mee om moeten leren gaan."

Bij Brazilië ontbraken sterkhouders Neymar en Thiago Silva. "We moeten dat niet als excuus gebruiken. Neymar is onderdeel van het team, maar hij is een spits en had ons niet kunnen helpen met de verdedigende acties. Er is geen reden om te denken dat het anders was gegaan met Neymar in de ploeg."

"Duitsland maakte goed gebruik van bepaalde momenten die de wedstrijd hebben beslist. We wisten vanaf het begin dat van ons verwacht werd dat we de finale zouden halen. De spelers hebben gedaan wat ze konden. Het is een nederlaag en het leven gaat verder."

"Duitsland maakte de ene goal na de andere", vervolgt Scolari. "Ik had geen tijd om aanpassingen door te voeren want de bal lag alweer in het netje. Het is haast onmogelijk om terug te komen van een 5-0 achterstand, zeker tegen een ploeg als Duitsland. Maar we probeerden het in ieder geval wel in de tweede helft en waren twee tot drie keer dicht bij een doelpunt."

Zaterdag speelt Brazilië de troostfinale tegen Argentinië of Nederland. "We zullen tot zaterdag moeten wachten hoe de spelers zullen reageren."