César en Luiz bieden excuses aan

Júlio César kon na de vernedering tegen Duitsland zijn tranen niet in bedwang houden. De doelman van Brazilië kreeg zeven tegengoals in de halve finale (1-7).

Gastland Brazilië werd compleet overrompeld door Duitsland. Na de openingsgoal van Thomas Müller kreeg César vier tegendoelpunten binnen een tijdsbestek van zes minuten. Na rust voerde invaller André Schürrle de voorsprong verder op met twee treffers. Oscar deed nog iets terug voor Brazilië.

De Goddelijke Kanaries leden de grootste nederlaag ooit op een WK. "Ik kan dit niet verklaren. Dit is een enorme klap", zei César na de wedstrijd. "Duitsland verdient de felicitaties. Zij hebben gewoon heel goed gespeeld. Ze waren gewoon veel te sterk. Na de 0-1 van Duitsland ging alles mis bij ons."

"Ik had liever met 1-0 verloren door een fout van mij, dan zo te moeten verliezen. Ik wil me verontschuldigen voor wat wij hebben laten zien. Ik ben heel verdrietig. We hebben gefaald. Maar ik wil alle supporters bedanken voor hun steun", aldus de doelman, die komend weekend nog met Brazilië de troostfinale speelt in de hoofdstad Brasilia.

"We zullen ons weer moeten herpakken. We zijn een sterk volk. Ik dank God dat ik een WK in eigen land heb kunnen spelen", besluit de emotionele César. Aanvoerder David Luiz hield het ook niet droog. "Alle mensen die dit hebben moeten meemaken... Ik kan alleen mijn verontschuldigingen aanbieden", aldus de centrale verdediger.