Demichelis: "Neem Van Gaal niets kwalijk"

Martín Demichelis speelt woensdag met Argentinië tegen Nederland. Het wordt voor de verdediger een weerzien met Louis van Gaal, met wie hij samenwerkte bij Bayern München.

Demichelis hoefde drie jaar geleden bij Van Gaal niet te rekenen op een basisplaats. De Argentijn besloot daarom na zeven seizoenen te vertrekken bij Bayern. De huidige mandekker van Manchester City koestert geen wrok richting de bondscoach van het Nederlands elftal, die tussen 2009 en 2011 hoofdtrainer van Bayern was.

"Ik was natuurlijk heel teleurgesteld omdat hij mij niet liet spelen", zei Demichelis tegen de Argentijnse krant Clárin. "Ik heb hem wel altijd gezien als één van de beste trainers. Van Gaal weet heel goed hoe hij een team tactisch neer moet zetten. Dat heeft hij ook op dit WK weer laten zien."

"Ik ben bij Bayern niet vertrokken vanwege hem. Ik heb de beslissing destijds zelf genomen. Ik deed er in die periode alles aan om mijn basisplaats te heroveren. Ik zat al zo lang bij Bayern. Ik voelde me er echt thuis. Ik neem Van Gaal echter niets kwalijk. Hij doet wat het beste is voor het team."

"Ik heb heel veel van hem geleerd", besluit Demichelis, die met Argentinië via België de halve finales van het WK bereikte. De routinier kreeg zaterdag een basisplaats van bondscoach Alejandro Sabella. De ontmoeting met Nederland is woensdag (22.00 uur Nederlandse tijd) in São Paulo.