Tip over hennepkwekerij leidt naar exotische dieren

Exotische dieren, gestolen auto's en wapens. Dat is wat de politie dinsdagochtend aantrof in een bedrijfspand in Capelle aan den IJssel nadat een tip was binnengekomen over een mogelijke hennepkwekerij. Een 58-jarige man uit de plaats is aangehouden op verdenking van heling.

Vrijwilligers van buurtpreventie hadden bij de politie melding gemaakt van een henneplucht in de omgeving van het pand. Toen agenten een kijkje gingen nemen in de loods troffen zij geen hennep aan, maar wel een ruimte vol auto's en auto-onderdelen.

Drie van de auto's bleken gestolen te zijn. In het kantoor vond de politie ook nog eens drie wapens. Op het stuk grond achter het gebouw en het bijbehorende woonhuis werd vervolgens een volière met tropische vogels aangetroffen. In de kooi zaten onder meer kraanvogels, ibissen en zwarte ooievaars.

Verder stonden er kooien met kapucijnaapjes en twee servals. De dieren verkeerden volgens de politie in goede conditie. Na onderzoek bleek de bewoner bovendien over de juiste papieren te beschikken voor het houden van de dieren. Hij is wel aangehouden op verdenking van heling van de gestolen auto's.