'Dolly Parton playbackt al jaren'

Dolly Parton zingt al jaren niet meer live. De zangeres, die vaker wordt beschuldigd dat ze playbackt, zou al zes jaar hetzelfde bandje gebruiken. Dat beweert althans schrijver Jonathan van het Reve, die meerdere optredens van Parton achter elkaar zette in een filmpje.

"Ik ga vandaag een miljoenenbedrijf omduwen", twitterde Van het Reve dinsdagmiddag voor hij de clip online plaatste. "De naam van het bedrijf: Dolly Parton. De reden voor het omduwen: ze playbackt. Al jaren. En ik ga het bewijzen."

In het filmpje is het optreden van de 68-jarige Parton op het Britse festival Glastonbury, waar ze vorige maand voor het eerst optrad, te zien. Volgens Van het Reve gebruikte de zangeres bij haar nummer Jolene precies hetzelfde geluidsbandje als tijdens een concert in Londen in 2011. Bij het liedje Coat of Many Colors zou ze bij drie verschillende optredens hetzelfde fragment hebben gebruikt.

Na haar optreden op Glastonbury werd de countryzangeres al beticht van playbacken. Iets wat de woordvoerder van Parton meteen ontkende. "Ze treedt al meer dan zestig jaar op, dat hoeft ze helemaal niet te doen." De zangeres zelf liet vorige week weten dat ze wel echt zong. "Mijn borsten zijn nep en mijn haar is nep, maar mijn stem en mijn hart zijn echt."


'Dolly Parton playbackt al jaren'